mittlivibokstaver

Senaste inläggen

Av carola Kristensen - 13 mars 2013 10:23

Sjuk som fan eller nått är där de. Migrän frn helvetet ingen matlust ingen ork känner mig mer död en.levande kan inte ja få bli frisk snart åhhh arg jag blir

Av carola Kristensen - 6 mars 2013 08:52

Sitter på bussen till praktiken :)
Nästan klar med cv . Lite fix på de gick i te skicka iväg den så måste göra om filen.

Hoppas hoppas nu på helg jobb eller sommarjobb, vill ut i arbetslivet nu slippa läxorväxa upp och tjäna egna cash

Hoppas praktikdagen går bra och.inte massor att göra. Ska slutar kl 6 och då böor de hem och sova :)
Är jätte trött så de finns inget värre.
Hare gött :)

Av carola Kristensen - 4 mars 2013 14:03

ja mår så bättre ja är så pigg orkar mer och livet kan inte bli så mycket bättre :) 



Av carola Kristensen - 4 mars 2013 13:58

De går framåt men väldigt segt. 

men har då inehållit en hel del fusk 

har minskat -9 cm i midjan lite runt arm och ben :) 


kommer ta en nu kurr i mitten / slutet av mars och nu fan ska de inte blir ett ändaste fusk ja ska klarat 

för ja ska trivas i min student klädning ;) 


jag känner mig sjukt mycket piggare de är de positivaste med denna reningskurr och livändrig. 

ja har fått en helt annan syn på mat insätt vilket stort jävla matproblem man haft, man inser inte själv hur mycket skit man stoppar i sig. 


hoppas ni mår bra och att ni läser min blogg kom gärna med ideer och hur ja kan göra min b blogg bättre, 

nej strax ut och gå en promenad i de finna vändret  :) 

Av carola Kristensen - 4 mars 2013 13:47

Så ska du äta för att slippa sjukdomarna Svenska folket äter för lite frukt och grönsaker. Det visar en rapport från Europeiska mat- och informationsrådet. Rekommendationen är 400 gram per dag – men vi äter bara 237 gram. Foto: Colourbox Europeiska mat- och informationsrådet har granskat hur mycket frukt vi i Europa konsumerar. Världshälsoorganisationen, WHO, rekommenderar att man ska äta 400 gram frukt och grönsaker per dag. I Europa varierar rekommendationen mellan de olika länderna och till exempel i Danmark menar de att man bör äta 600 gram frukt och grönt. Rapporten visar att bara fyra länder kommer upp i WHO:s rekommenderade mängd på 400 gram per dag. Det är invånarna i Polen, Italien, Tyskland och Österrike som äter mer än 400 gram frukt och grönsaker per dag. ”Lägre risk för kroniska sjukdomar” Sverige ligger långt ner på listan då vi äter 237 gram frukt per dag. Europeiska mat- och informationsrådet menar att frukt och grönsaker är viktigt för en hälsosam och balanserad kost. ”Studier har visat att höga intag av frukt och grönsaker är förknippade med lägre risk för kroniska sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, stroke och vissa typer av cancerformer”. Även Världshälsoorganisationen menar att frukt och grönt kan motverka sjukdomar. ”WHO har uppskattat att ett för lite intag av frukt och grönsaker orsakar cirka 14 procent av av mag- och tarmcancer-dödsfallen, cirka elva procent av dödsfallen av ischemiska hjärtsjukdomar och omkring nio procent av stroke dödsfallen i världen” skriver de i rapporten.


 

Av carola Kristensen - 4 mars 2013 08:05

Måndag igen :(
Måndagar är de värsta som finns ...
Idag blir de skolan sen.lite.träning och plugga och hästen :)

Av carola Kristensen - 25 februari 2013 11:14

Kränkningarna är som svordomar

Inpå Livet.
Är det okej att bli kallad slampa av sina klasskamrater, även om de säger att de bara skojar? Vi har pratat sexism och språkbruk med fyra elever och en lärare på Malmö Borgarskola.

Att bli kallad för hora eller bögjävel på jobbet av sina kollegor känns otänkbart. En sådan jargong skulle också leda till allvarliga påföljder för den som uttalade dem.
För unga är den typen av språkbruk inte ovanligt – det sker såväl i skolan som på fritiden. Detta trots att skolor har nolltolerans mot all form av kränkande behandling.
De elever vi träffar på programmet Internationell naturvetenskap på Malmö Borgarskola förklarar att orden används som svordomar. Vissa menar att man säger bög och slampa som ett sätt att skämta med varandra.
Fast alla håller inte med om det. De menar istället att det är oacceptabelt att ständigt behöva bli utsatt för den typen av kommentarer.

Allt beror på sammanhanget
Hanna Ridell

Ålder: 16 år.
Bor: Arlöv.
Gör: Går första året på Internationell naturvetenskap.
"Sexuella trakasserier är ju sexism. Eller att någon säger något stötande på grund av ens kön. Och det hör man ju ofta, som typ hora eller gay. Men det är ju mest på skämt. Både när det sägs mellan killar och killar, tjejer och tjejer och mellan killar och tjejer. Allt beror på sammanhanget. Jag vet inte var det kommer ifrån, att man säger hora och bög till varandra. Det hänger nog med från grundskolan.
Sexism kan också vara att man blir behandlad olika på grund av sitt kön. Tjejerna kom exempelvis alltid lättare undan om det var stökigt på lektionen i jämförelse med killarna i grundskolan.
De flesta tar inte illa vid sig om någon kallar dem för bög eller slampa. Så länge det sägs av människor som jag känner och som känner mig. Jag tror inte att någon jag känner går runt och tänker så, vad saker man säger kan ha för betydelse. Jag och mina vänner pratar inte om vad sexism är, det gör vi inte i skolan särskilt mycket heller."

Eleverna lever i parallella världar
Robin Kristiansson
Ålder: 26 år.
Bor: I Katrinelund i Malmö centrum.
Gör: Undervisar i samhällsvetenskap, psykologi och religion.
"Som lärare försöker jag ta upp och diskutera vad en kränkning är – oavsett om den är sexistisk, homofobisk, rasistisk eller något annat – i flera ämnen. När vi pratar om sexism och kränkningar i allmänhet förstår man att eleverna många gånger lever i två parallellvärldar. Dels i den riktiga världen och dels i den som finns på nätet. På nätet är det exempelvis ett helt annat språkbruk som används än det som förs i skolan, där vi har nolltolerans mot kränkande språkbruk.
De sociala leden är också viktiga i de här sammanhangen märker man. Om man blir kränkt eller inte beror mycket på vem som uttrycker eller skriver saker om en och var det görs.
Den största utmaningen för mig som lärare är att inte låta undervisningen bli moraliserande när vi pratar om sexism. För mig är det en framgång om ämnet skapar en konstruktiv diskussion, eleverna blir engagerade och att de utvecklar ett kritiskt tänkande som de kan möta dessa frågor utifrån."

Det behövs mer diskussioner
Narima Vajzovic
Ålder: 16 år.
Bor: Rosengård.
Gör: Går första året på Internationell naturvetenskap.
"Sexuella trakasserier och att folk kommenterar en på ett sexuellt sätt, det är sexism för mig.
Även om både tjejer och killar utsätts för sexism går inte tjejer runt på samma sätt som killar och säger eller sms:ar en massa kommentarer som anspelar på sex eller utseende. Det händer ofta, i skolan och på fritiden, att man får kommentarer på Facebook om sitt utseende. Typ, om man har köpt nya jeans eller en ny top, så får man höra hur man ser ut i dem och så. Jag tycker inte tjejer ska behöva höra sånt varje gång de har nya kläder på sig i skolan. De verkar inte fatta att man köper kläder för att man själv tycker det är snyggt, inte för att man vill höra vad de har för åsikter.
Det känns trist att killar alltid försvarar sig med att det är på skämt som de kallar en för hora. Men jag tycker inte det är kul. Vi borde diskutera det här mer på lektionerna. Då kanske fler hade fattat att det inte är roligt alls."

Rykten slår hårdare mot tjejer
Martin Macek
Ålder: 16 år.
Bor: Malmö centrum.
Gör: Går första året på Internationell naturvetenskap.
"Man har hört om kvinnor som inte får ett jobb för att de är gravida eller har småbarn. Eller att tjejer generellt har lägre lön än killar. Det är en typ av sexism.
Jag personligen har nog aldrig märkt av sexism, vare sig i skolan eller på fritiden. Kanske på nätet, att det kan spridas rykten om en tjej, att någon som inte känner henne kallar henne för fula saker, som hora. En del svordomar blir något annat i vissa sammanhang. Som hora, det använder många som en svordom eller i ett skämtsamt sammanhang. Men om någon som man inte känner säger hora eller bög, då blir det automatiskt mer allvarligt. För mig blir allt på nätet mindre skämtsamt, där är allt mycket grövre.
Killar utsätts också för sexistiska saker på nätet, fast jag tror det är värre för tjejer. De är mer känsliga för ryktesspridning. Eller, på något vis är rykten mer skadliga för en tjej än för en kille. Jag vet inte varför det är så."

Orden används som svordomar
Lars Åström
Ålder: 16 år.
Bor: Limhamn.
Gör: Går första året på Internationell naturvetenskap.
"Sexism är när man blir behandlad olika på grund av sitt kön. I Malmö tänker man nog mer på att svenskar och svenskar med utländsk bakgrund behandlas olika än att killar och tjejer blir det.
Unga använder ord som typ skulle kunna ses som sexistiska men som vi mest använder som svordomar eller säger som skämt. Särskilt på nätet, där säger man och får ta emot mycket grövre saker än på riktigt, alltså i verkligheten.
Det kan exempelvis vara hora och bög, men som sagt, det är ju mest på skämt. Eller som alternativ till en svordom, som fan eller jävel. Men man får ju tänka på att vissa kanske inte tycker det är skämtsamt. Det beror mycket på var det sägs och av vem. Det är annorlunda att säga det skämtsamt till sin kompis än om någon man inte känner skriver det till en på Facebook."

 
 
lånat va folk uifrån tycker  :) 
 
ANNONS:
ANNONS: syd svenskan 

Författare: Linda Stark 
Publicerad 5 februari 2013 00.45 
Uppdaterad 5 februari 2013 00.48

Presentation


jag är en tjej på 19 somrar som älskar hästar . och ska nu skriva i min blogg och mat och träning. Jag lever dagarna som dom kommer och försöker att inte titta tillbaka, att leva med depritioner och självmordsbegär går att hindra. läs om mina tankar.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Är min blogg bra? vad är intressantast ?
 hästar
 träning
 vikt
 mode
 djur
 sjukdomar
 relationer
 vardagen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards